Спеціальні потреби

“Песимісти не виграють війни” - адмірал НАТО каже, що українці здатні досягти успіху


"Песимісти не виграють війни. Якщо подивитися на факти, то є всі підстави бути впевненими в спроможності України досягти успіху”, - заявив адмірал Бауер. Архівне фото: REUTERS/Janis Laizans
"Песимісти не виграють війни. Якщо подивитися на факти, то є всі підстави бути впевненими в спроможності України досягти успіху”, - заявив адмірал Бауер. Архівне фото: REUTERS/Janis Laizans

Є всі підстави для того, щоб Україна перемогла у війні, але потрібно, щоб оптимізм зберігався на рівні торішнього піднесення. Про це 21 березня заявив голова Військового комітету НАТО, адмірал Роб Бауер у виступі на Київському безпековому форумі.

“Хоча світ, можливо, був надто оптимістичним у 2023 році, ми не повинні робити ту ж саму помилку і ставати надто песимістичними у 2024 році. Песимісти не виграють війни. І якщо подивитися на факти, то є всі підстави бути впевненими в спроможності України досягти успіху”, - промову адмірала Бауера опублікувала пресслужба НАТО.

“Немає нічого, що ви не можете зробити. Єдине, що вам потрібно, це наша допомога. Члени НАТО та багато інших країн у всьому світі надають безпрецедентну підтримку Україні, і це принесло реальні зміни. Але Україна потребує ще більшої підтримки. І вам це потрібно зараз”, - зазначив Бауер.

Адмірал порівняв уряди України та Росії й наголосив, що для українців є всі підстави вірити в успішне майбутнє.

“У Росії ми бачимо режим, який вбиває своїх опонентів, гнобить своїх громадян, використовує своїх солдатів як гарматне м’ясо, який не турбується навіть, щоб забрати трупи, викрадає українських дітей, щоб змусити їх воювати проти власного народу. Порівняйте це з українським керівництвом, яке не тільки мужньо протистоїть агресії, але водночас робить усе можливе, щоб викорінити корупцію та зміцнити демократичні інституції. Законний уряд, який демонструє доброчесність під неймовірним тиском. … Ось як виглядає сила. Ось у чому полягає демократія”, - зазначив Бауер.

30 січня міжнародна організація з контролю за корупцією Transparency International опублікувала свій глобальний Індекс сприйняття корупції, який показав, що Україна покращила свою позицію на три пункти, тоді як рейтинг Росії знизився на два пункти, зробивши її найбільш корумпованою країною в Європі на сьогодні.

Високопосадовець НАТО Роб Бауер перебуває цього дня у Києві. У мережі Х він написав: “Час в Україні не вимірюється днями, тижнями чи місяцями. Він вимірюється людськими життями. У країнах нашого альянсу тиждень є тижнем. А в Україні тиждень – це мати… батько… дитина… друг… коханий, які втрачені назавжди”.

Голова Військового комітету НАТО закликав країни альянсу “копати глибоко та швидко досягати результатів” у допомозі Україні. Він процитував слова українського президента: “не питайте Україну, коли закінчиться війна, запитайте себе, чому Путін може її продовжувати”.

Як повідомляв Голос Америки, адмірал Роб Бауер вважає, що повномасштабна війна НАТО з Росією "може статися у будь-який час протягом наступних 20 років", і країни альянсу повинні бути готові до повномасштабної війни з Росією. За його словами, цивільні мешканці країн НАТО також мають усвідомити свою роль у потенційній війні.

"Ми повинні усвідомити, що те, що ми живемо в мирі, не є даністю. І тому ми [НАТО] готуємося до конфлікту з Росією”, – сказав Бауер 18 січня цього року після засідання Комітету головнокомандувачів національних збройних сил НАТО в Брюсселі, який він зараз очолює.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG