Спеціальні потреби

НАТО закликав Росію повернути свої війська на бази


По закінченню засідання комісії Україна-НАТО, генеральний секретар Андерс Фоґ Расмуссен зробив заяву по діям Росії в Криму.

НАТО засудив ескалацію військової присутності Росії в Криму та висловив своє глибоке занепокоєння з приводу схвалення російським парламентом використання збройних сил Російської федерації на території України. Про це заявив у Брюсселі генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен по закінченню засідання комісії Україна-НАТО.
Україна - важливий партнер НАТО та один з засновників Партнерства заради миру. Члени НАТО будуть продовжувати підтримувати суверенітет України, її незалежність, територіальну цілісність та право українського народу самим визначати своє майбутнє.
Андерс Фог Расмуссен, Генсек НАТО

На думку організації, військові дії Росії в Криму є порушенням Росією міжнародних договорів та принципів Ради НАТО - Росія та Партнерства заради миру. НАТО закликав Росію поважати свої зобов’язання в рамках членства в ООН та ОБСЄ, принципи Будапештського меморандуму, Договір про розміщення російського флоту в Криму та інші зобов’язання та повернути війська на бази. НАТО закликав Росію та Україну сісти за стіл переговорів за участю міжнародних посередників від ОБСЄ та Ради безпеки ООН.

«Україна, - говориться у заяві - важливий партнер НАТО та один з засновників Партнерства заради миру. Члени НАТО будуть продовжувати підтримувати суверенітет України, її незалежність, територіальну цілісність та право українського народу самим визначати своє майбутнє».

НАТО підкреслили необхідність поважати принципи політичного процесу, заснованого на демократичних цінностях, повагу до прав людини та верховенства права, як також до захисту прав меншин.
НАТО планує скликати Раду НАТО - Росія для обговорення дій Російської федерації в Україні.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG