Спеціальні потреби

НАТО не включить Україну до формату Партнерства посилених можливостей – Столтенберґ


Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ

За словами генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберґа, Україна не увійде до формату Партнерства посилених можливостей на саміті лідерів країн НАТО в Брюселі.

Про це він заявив відповідаючи на питання народного депутату України Ганни Гопко, присутньої на саміті.

«Я не очікую, що лідери НАТО ухвалять рішення про включення України до формату Партнерства посилених можливостей на цьому саміті. Але я знаю, що ми підтвердимо потужну підтримку України» - сказав Столтенберґ​.

«Я не очікую, що лідери НАТО ухвалять рішення про включення України до формату Партнерства посилених можливостей на цьому саміті. Але я знаю, що ми підтвердимо потужну підтримку України» - сказав Столтенберґ​. За його словами, НАТО має багато інструментів, щоб розвивати партнерство з Україною.

«Ми маємо Комісію Україна-НАТО, ми маємо національний план, ми маємо суттєвий пакет допомоги, ми маємо трастові фонди. У нас багато шляхів співпраці з Україною» - пояснив генсек НАТО.

Також Столтенберґ наголошує, що Україні треба зосередитись на реформі та модернізації її безпекових та оборонних інституцій.

Росію ж Столтенберг назвав «сусідом, з яким треба говорити». «Ми не визнаємо незаконну анексію Криму, ми не приймаємо кібер-атаки, пропаганду, втручання у внутрішні політичні процеси. Але це не причина для ізоляції Росії та припинення діалогу. Навпаки, за умов високого напруження, це більш важливо говорити з Росією, щоб зменшити напруження» - додав він.

Нагадаємо, що президент Петро Порошенко перед початком саміту НАТО у Брюсселі заявив про потребу подальшого зближення України із західним оборонним альянсом, але оминув повторення проголошених намірів про вступ в організацію.

Дивіться також: Генсек НАТО про зустріч Трампа з Путіним та співпрацю НАТО з Україною та Грузією. Відео

Генсек НАТО про зустріч Трампа з Путіним та співпрацю НАТО з Україною та Грузією. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:42 0:00

  • 16x9 Image

    Олексій Коваленко

    Журналіст, ведучий щоденних телепрограм Української служби Голосу Америки. Висвітлюю теми розслідування воєнних злочинів, міжнародних санкцій, військової та економічної підтримки України від США та ЄС. Досліджую питання свободи медіа та протидії російській дезінформації і пропаганді.

XS
SM
MD
LG