Спеціальні потреби

Ігор Додон обраний новим президентом Молдови


Ігор Додон - новий президент Молдови
Ігор Додон - новий президент Молдови

Проросійський президентський кандидат у Молдові Ігор Додон заявив про свою перемогу на другому турі президентських виборів у неділю.

Після підрахування майже всіх бюлетенів, Додон, який вів кампанію з обіцянкою відновити тісні відносини з Росією, отримав майже 55 відсотків голосів, випереджаючи проєвропейського кандидата Майю Санду.

Звертаючись до журналістів у неділю ввечері, Додон високо оцінив свого опонента й обіцяв представляти всю Молдову як президент:

«Пані Майя Санду, вибори закінчені. Я хочу привітати вас з дуже добрим результатом. Нині ми можемо робити все, щоб уникнути поділів у суспільстві. Я буду президентом усіх молдаван, включно з тими, хто голосував за вас. Я буду прислухатися до тих, хто голосував проти мене, тому що із сьогоднішнього дня я президент усієї країни».

Згідно з передбаченнями, остаточні результати буде оголошено в понеділок. Промосковський Додон був дуже близько перемоги на першому турі виборів два тижні тому. Він обіцяв закріпити добрі відносини із сусідами Молдови Румунією і Україною. Проте такий жест може все-таки викликати опір в Києві серед тих, хто має застереження до підтримки новим президентом Молдови анексії Росією українського Кримського півострова у 2014 році.

Дивіться також: Реакція Києва на перемогу Трампа

Реакція Києва на перемогу Трампа. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG