Спеціальні потреби

ЄС закликає до негайного припинення вогню на сході України


Федерика Моґеріні
Федерика Моґеріні

Координатор закордонної політики Європейського Союзу Федерика Моґеріні закликала до негайного припинення вогню у Східній Україні, де в результаті нових боїв, згідно з офіційними особами, загинуло троє людей.

Очевидці кажуть, що вони бачили тіла щонайменше трьох осіб, які загинули від обстрілу лікарні в контрольованому терористами Донецьку.

Федерика Моґеріні заявила, що «бої, спричинені тривалою наступальною операцією сепаратистів, зокрема в районі Дебальцевого, є причиною великого людського страждання і підривають усі зусилля, метою яких є знайдення політичної розв’язки конфлікту».

Вона також додала, що «обстріл цивільних, де б це не було, є серйозним порушенням міжнародного гуманітарного права. Артилерія повинна бути негайно виведена з житлових районів.

Моґеріні закликала до негайного встановлення «місцевого тимчасового припинення вогню на щонайменше три дні».

У самопроголошених сепаратистами «республіках» Донеччцини тривають запеклі бої, зосереджені в районі контрольованого українськими військами міста Дебальцеве. Минулого місяця сепаратисти розпочали нову наступальну операцію після колапсу в суботу мирних переговорів у Мінську.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG