Спеціальні потреби

Протестують робітники копальні платини у ПАР


Міністерство поліції Південно-Африканської Республіки повідомило, що в четвер загинуло щонайменше 30 людей, коли поліцейські відкрили вогонь про страйкуючих робітниках на копальні платини.

Представник міністерства сказав у п’ятницю, що поліція відкрила вогонь з автоматичної зброї на копальні Lonmin PLC, що приблизно за 120 кілометрів на північний захід від Йоганесбурга.

Приблизно три тисячі людей покинули працю минулого тижня з приводу суперечки щодо зарплати. У четвер Lonmin PLC оприлюднила попередження, в якому сказано, що вони будуть звільнені з роботи, якщо до п’ятниці не припинять страйку. Після сутичок керівництво копальні заявило, що деякі із страйкуючих були озброєні.

Ще до кривавих сутичок у четвер загинуло 10 людей, у тому числі два поліцейські, на хвилі насильства, пов’язаної із страйком на копальні.

Lonmin PLC є третім найбільшим у світі продуцентом платини.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

МВФ: Важливо, щоб українські біженці повернулись. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:25 0:00
XS
SM
MD
LG