Спеціальні потреби

В Європі стайкують працівники громадського транспорту


Страйкують працівники аеропортів у Франції
Страйкують працівники аеропортів у Франції

Страйки працівників транспорту, які протестують проти фінансових обмежень, паралізують рух у Бельгії і Франції та мають вплив на подорожі людей у святковий період по всій Європі.

У Бельгії працівники громадського транспорту припинили працю в четвер, що сповільнило працю залізниці Thalys, яка обслуговує рух до Франції, Німеччини і Нідерландів, а також залізниці Eurostar, що втримує зв’язок з Великобританією. Вночі із середи на четвер на сторінці брюсселького аеропоту повідомлено, що не буле залізничного й автобусного зв’язку з аеропортом.

Страйки є реакцією за фінансові обмеження, запроваджені прем’єр-міністром Еліо Ді Рупо, метою яких є стабілізація економіки Бельгії шляхом зменшення дефіциту бюджету. Профспілки незадоволені з приводу реформ, які включають збільшення пенсійного віку з 55 до 58 років, і спроби уряду уникати переговорів з профспілками.

Тимчасом у Франції страйк працівників безпеки в аеропортах триває вже сьомий день. Уряд розглядає можливість заміни стайкарів, щоб уникнути дальшого сповільнення праці повітряного руху.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG