Спеціальні потреби

У тунелі під Ла-Маншем спіймані десятки тисяч нелегалів


Євротунель
Євротунель

Більше 37 тисяч мігрантів намагалися нелегально проникнути до Великобританії через тунель під Ла-Маншем з січня цього року, повідомила компанія-оператор тунелю.

Заява компанії Eurotunnel з’явилася після того, як сотні мігрантів з табору, розбитого на півночі Франції, дві ночі поспіль намагалися штурмувати тунель у надії потрапити до Британії і знайти там краще життя.

Від компанії все голосніше вимагають представити свідчення її зусиль щодо забезпечення порядку в тунелі, який є одним з головних транспортних каналів між Францією і Великобританією.

Органи влади у французькому портовому місті Кале заявили в середу, що протягом ночі вони зареєстрували ще 1500 мігрантів, які намагалися увійти до тунелю. Вони також знайшли тіло одного сміливця, якому не вдалася ця спроба. Згідно з повідомленням, жертвою став суданець віком між 25 і 30 років, у якого вдарила вантажна машина.

У понеділок вночі поліція витіснила від входу до тунелю понад 2000 мігрантів. Як правило, мігранти, затримані при спробі проникнути в тунель, звільняються майже негайно. В їхньому таборі перебувають близько 3 тисяч осіб.

Прем’єр-міністр Дейвид Камерон, який тепер відвідує Сінграпур, заявив, що Великобританія, у співпраці з Францією, робить усе можливе, щоб запобігти заворушенням у районі тенелю. Від середини червня там померло восьмеро мігрантів.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG