Спеціальні потреби

Росія повинна визнати свою провину в аварії МН17 – екс-прем’єр Австралії


Тоні Ебботт
Тоні Ебботт

Колишній прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт закликав Росію визнати причетність до збиття MH17 на тлі нових доказів про невинуватість бойовиків.

Про це повідомляє інформагентство Associated Press Австралії.

«Я вважаю, що чим раніше Росія визнає свою участь у всьому цьому і запропонує компенсацію родинам жертв, тим краще», - наголосив Ебботт.

При цьому екс-прем'єр Австралії не покладає провину за катастрофу особисто тільки на Путіна, однак заявив, що російський президент несе велику відповідальність.

Крім того, як пишуть австралійські ЗМІ, в Росії стверджують, що ракету, яка влучила у літак Malaysia Airlines, - внаслідок чого загинули 298 людей, в тому числі 38 австралійців - запустили з-за меж контрольованої проросійськими бойовиками території.

У свою чергу Ебботт, який обіймав посаду прем’єр-міністра Австралії в час катастрофи, відкинув таку версію Росії.

За його словами, росіяни готові сказати що завгодно, проте дані свідчать, що російський ракетний комплекс перетнув кордон, в'їхав в Україну, збив літак і повернувся назад в Росію.

Твердження російського військового командування надійшло саме за два дні до оприлюднення очоленого голландськими експертами розслідування про місце запуску ракети.

ЗМІ нагадують, що в Росії стверджували, що один український літак був у безпосередній близькості від MH17 у день катастрофи. Це було «підтверджено» даними російських радіолокаторів і декількома свідками, які зуміли розгледіти в повітрі на висоті 10 км «один, а може і два Су-25».

Генеральний конструктор літака спростував російську версію катастрофи MH17 і наголосив: Су-25 не може збити літак, що летить на висоті 10,500 метрів.

У понеділок 26 вересня у РФ заявили, що у районі катастрофи MH17 не спостерігалося ніяких сторонніх об'єктів, які могли стати причиною збиття авіалайнера.

Слідство, проведене Радою безпеки Нідерландів торік, дійшло висновку, що літак «Малайзійських авіаліній» рейсу МН17 був збитий ракетою, запущеною з підконтрольної бойовиками території. Однак, у звіті не вказано, хто саме запустив ракету.

Дивіться також: Мустафа Найєм: Молодій поліції дійсно потрібна презумпція безвинності

Мустафа Найєм: Молодій поліції дійсно потрібна презумпція безвинності. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:06:22 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG