Спеціальні потреби

У 2011-му році було арештовано рекордну кількість журналістів


У 2011-му році було арештовано рекордну кількість журналістів
У 2011-му році було арештовано рекордну кількість журналістів

Представники групи захисту прав медіа повідомляють, що кількість журналістів, яких було заарештовано у 2011-му році у всьому світі, – найбільша за останні 15 років. Серед країн, у яких журналістів переслідують найбільше, – Іран, Еритрея та Китай.

У четвер Комітет захисту журналістів опублікував звіт, у якому зазначено, що станом на перше грудня у світі ув’язнено 179 письменників, редакторів та фотожурналістів. Це рекордні показники порівняно із минулорічними 34-ма випадками арешту працівників ЗМІ.

Базована у США група повідомляє, що другий рік поспіль список найбільших порушників очолює Іран, який цього року посадив за ґрати 42 журналістів. Після нього ідуть Еритрея – 28 ув’язнень, Китай – 24 , Бірма – 12, В'єтнам – 9, Сирія – 8.

Комітет захисту журналістів говорить, що кількість репортерів, ув'язнених на Близькому Сході та у Північній Африці збільшилась на 50% порівняно з минулим роком.

Правозахисники зазначають, що арештованим репортерам здебільшого висували звинувачення в антидержавній діяльності та порушенні правил цензури.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG