Спеціальні потреби

Маккейн відмовився бути спостерігачем на виборах в «ЛНР»


Джон Маккейн
Джон Маккейн

Сенатор назвав «ЛНР» уявною країною і закликав прихильників самопроголошеної республіки до участі у виборах в «єдиній Україні».

Американський сенатор-республіканець Джон Маккейн відхилив запрошення взяти участь у спостереженні за ходом виборів в самопроголошеній «Луганській народній республіці».

У понеділок голова самопроголошеної «ЛНР» Ігор Плотницький під час прес-конференції звернувся до Джона Маккейна із закликом приїхати на схід України і поспостерігати за підготовкою й проведенням місцевих «виборів».

Плотницький охарактеризував сенатора як «найправдивішу людину, демократа з демократів, який їздить по всьому світу розповідати правила, умови демократії».

«Хоча я, зазвичай, не займаюся моніторингом на виборах в уявних країнах, я вдячний за це унікальне запрошення, - відповів голова комітету Сенату з питань збройних сил. - Якщо так звана «Луганська народна республіка» зацікавлена в проведенні демократичних виборів, я пропоную її прихильникам скласти зброю і взяти участь у наступному раунді виборів у вільній і єдиній Україні».

Маккейн неодноразово виступав за те, щоб США активніше підтримували Україну в її боротьбі з проросійськими сепаратистами на сході країни і надали українським військовим оборонне озброєння.

Європейські лідери, ймовірно, визнають нелегітимними майбутні вибори на оспорюваних територіях Східної України, які проводяться паралельно з виборами в Україні в жовтні.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG