Спеціальні потреби

Маккейн: рішення Обами про спецназ в Сирії - «вкрай неадекватна» відповідь


Джон Маккейн
Джон Маккейн

Один з лідерів республіканської більшості в Сенаті США і голова впливового Комітету верхньої палати Конгресу з питань збройних сил Джон Маккейн заявив, що рішення президента Барака Обами надіслати до Сирії обмежений контингент американських спецпідрозділів - «вкрай неадекватна» відповідь на реальні виклики.

«На жаль, така обмежена дія є ще одним недостатнім заходом у політиці адміністрації Обами щодо поступової ескалації. Це вкрай неадекватна відповідь на масштабні проблеми, з якими ми стикаємося, - в Сирії і Іраку на полях бою кожний день гинуть мирні люди, сотні тисяч біженців заполонили Європу, ерозія довіри до Америки прискорюється, вороги Америки прискорюють дестабілізацію міжнародного порядку», - написав сенатор Джон Маккейн у спеціальній заяві з цього приводу.

Нам необхідно усвідомити, що Володимир Путін не зацікавлений дипломатичним врегулюванням становища в Сирії, яке сприяє інтересам США
Джон Маккейн

Маккейн вважає, що Білий дім не має реалістичної стратегії усунення президента Сирії Башара аль-Асада від влади, а також для стримування впливу Росії та Ірану.

«Нам необхідно усвідомити, що Володимир Путін не зацікавлений дипломатичним врегулюванням становища в Сирії, яке сприяє інтересам США та накладає на Росію реальну ціну за її дестабілізуючу поведінку. Крім цього, ми повинні опрацювати стратегію протидії впливу та намірам Ірану у регіоні, а не просто примиритися з ними», - йдеться у заяві сенатора Джона Маккейна з приводу рішення Барака Обами розмістити в Сирії обмежений спецпідрозділ США.

Дивіться також: Головнокомандувач НАТО: Ми не можемо розібрати плани Путіна

Головнокомандувач НАТО: Ми не можемо розібрати плани Путіна. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:23 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG