Спеціальні потреби

Активісти руху «Захопимо» відзначили Міжнародний день солідарності трудящих демонстраціями


Дощова погода не зупинила демонстрантів, які вже з самого ранку почали свою акцію протесту барабанним боєм.

«Нам не перешкода ні Нью-Йоркська поліція, ні матінка природа. Правду не заховаєш», - говорить один з учасників акції.

Активісти на різноманітних зібраннях по всьому місту мали одне головне гасло – вони обурені зростаючою економічною прірвою між одним відсотком найбагатших американців та рештою країни. Професор антропології Університету міста Нью-Йорк Девід Гарві пояснив учасникам руху «Захопимо», у чому їх сила.

«У ситуації, в якій ми опинилися, наша сила не у грошах. Єдина сила, яка в нас є - це люди. Єдине місце, де ми маємо політичний вплив – це вулиця. Це все, що в нас лишилось. Це наш єдиний аргумент», - звернувся він до натовпу.

На Вільямсбурзькому мосту, який з’єднує Бруклін та Мангеттен, поліція арештувала принаймні чотирьох демонстрантів за відмову виконувати наказ розійтися. Кілька осіб було затримано і в інших районах міста. У першу половину дня демонстранти роздавала агітаційні матеріали у місцевих крамницях із закликом до загального страйку: не виходити на роботу, на навчання чи за покупками. Перукарка Лиззі Стілгарт симпатизує учасникам руху.

«Я однозначно підтримую людей, які мають сміливість говорити про економічну несправедливість, яка панує в нашій країні», - каже вона.

Активісти звинувачують банки та корпорації у жадобі та корумпованості. Саме з цим посланням вони прийшли до стін одного з найбільшого в країні банку – Бенк оф Америка. Щоправда, заклики протестувальників до загального страйку закінчили безрезультатно. Пояснення просте – робочий люд, такий як Лиззі, не може дозволити пропустити день без роботи.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG