Спеціальні потреби

В суботу у Вашингтоні відбудеться масовий протест проти насильства в американських школах


Учні середньої школи в Паркленді (Флорида) протестують проти насильства з використанням зброї
Учні середньої школи в Паркленді (Флорида) протестують проти насильства з використанням зброї

У Вашингтоні йде підготовка до протесту проти насильства з використанням зброї, на який, згідно з передбаченнями, в суботу прибудуть сотні тисяч людей. За приблизними підрахунками офіційних осіб, до столиці може прибути до 500 тисяч людей. Протестувальники закликатимуть політиків, щоб вони запобігли дальшим випадкам стрілянини у школах.

У заяві організаторів заходу сказано, що після трагічного інциденту у Флориді, в результаті якого втратили життя 17 школярів, вже час, щоб говорити про вогнепальну зброю.

Навіть з часу інциденту в Паркленді у Флориді, сталися інші інциденти, зокрема в містечку Ґрейт-Міллс у штаті Мариленд, де в протистоянні з поліцією загинув нападник.

Протест у Вашингтоні великою мірою влаштовують учні з флоридської школи в Паркленді, які через соціальні медія закликають політиків відмовитись від грошей від Національної стрілецької асоціації і прийняти закон, який обмежив би доступ до вогнепальної зброї.

Організатори протесту повідомляють, що під час заходу виступатимуть відомі музиканти та інші представники виконавського мистецтва.

До протесту готується також вашингтонський метрополітен, щоб запевнити транспорт для так великої кількості учасників протесту.

Як завжди в таких випадках, на місці буде поліція, щоб гарантувати безпеку учасникам протесту і втримувати правопорядок.

Дивіться також: Як допомогти безхатченкам та захистити довкілля – приклад жінок Мериленда

Як допомогти безхатченкам та захистити довкілля – приклад жінок Мериленда. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:22 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG