Спеціальні потреби

Маоїсти відпустили депутата-заручника, який пообіцяв звільнитись з роботи


Уряд Індії вважає повстанські рухи найбільшою внутрішньою загрозою країні. Вони активні у 9-ти із 28-ми штатів гігантської країни.

Індійські повстанці-маоїсти звільнили з полону депутата, якого утримували більше місяця.

Джина Гікака з місцевого парламенту штату Орісса протягом місяця утримувався повстанцями, які виступають проти несправедливого розподілу землі та природних багатств в Індії.

Повідомляється, що депутата випустили після того, як він пообіцяв скласти свої повноваження в місцевому парламенті. За власним зізнанням Джина Гікака, умови утримання були надзвичайно важкими, проте викрадачі ставились до нього добре.

Це вже друге звільнення заручників маоїстами в Індії за останній час. Раніше повстанці в штаті Орісса звільнили двох італійців.

Минулого тижня прем’єр-міністр Індії Манмохан Сінг заявив, що повстанські рухи становлять найбільшу загрозу внутрішній безпеці Індії. На сьогоднішній день повстанці активні у 9-ти із 28-ми штатів Індії.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG