Спеціальні потреби

Туарезькі повстанці зайняли місто Кідаль у північному районі Малі


Туарег з верблюдами в Сахарі
Туарег з верблюдами в Сахарі

За повідомленням очевидців, туарезькі повстанці зайняли одне з головних міст у північно-східному районі Малі. Повстанці ввійшли до міста Кідаль у п’ятницю, наступного дня після того, як вони розпочали наступальну операцію на місто Кідаль, що є адміністративним центром однойменного регіону.

У повідомленнях з регіону сказано, що повстанцям допомагало ісламістське угруповання, відоме як Ансар ад-Дін.

У столиці Малі Бамако лідер здійсненого минулого тижня державного перевороту Амаду Соного заявив, що Малі потрібна зовнішня допомога, щоб зберегти територіальну цілісність країни. У п’ятницю він заявив репортерам, що ситуація в країні критична.

Тимчасом лідери державного перевороту опинилися перед лицем дедалі більшого міжнародного тиску, щоб віддати владу. Економічне співтовариство країн Західної Африки (ЕКОВАС) дало хунті всього три дні для відновлення в країні конституційного ладу.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG