Спеціальні потреби

До Малайзії перевезено тлінні останки 43 жертв збиття літака над Україною


Afg'on qochqinlar, Pokiston
Afg'on qochqinlar, Pokiston

У Малайзії у п’ятницю день національної жалоби. Вся країна вшановує пам’ять своїх громадян, що загинули в літаку Малайзійських авіаліній, який у повітряному просторі України збили проросійські бойовики. До столиці Малайзії повернуто тлінні останки 43 громадян.

Зафрахтований літак привіз тлінні останки в п’ятницю вранці до столичного міжнародного аеропорту, де відбулася сумна церемонія.

У присутності прем’єр-міністра Наджиба Разака та інших офіційних осіб домовини, кожна вкрита національним прапором, солдати перенесли до окремих катафалків.

Уряд звернувся до громадян, щоб вони в п’ятницю одягнулися у чорне і хвилиною мовчанки вшанували пам’ять загиблих земляків.

На борту збитого літака загинуло 298 людей, у цьому числі 195 громадян Нідерландів.

Сполучені Штати та інші країни у відповідальності за збиття літака звинуватили підтримуваних Росією бойовиків, але Москва відкидає це звинувачення.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG