Спеціальні потреби

Три тижні безрезультатних пошуків рейсу 370


Вже три тижні тривають пошуки малайзійського літака рейсу 370, що зник восьмого березня по дорозі з Куала-Лумпур до Пекіна. Пошуки ускладнені тим, що на літаку було навмисно вимкнуто систему подачі сигналу про місце знаходження лайнера.

Днями, пошуки було перенесено у район за 1600 кілометрів на південний захід від австралійського міста Перт у південному коридорі Індійського океану. Це сталося після того, як з’явилась інформація, що Боїнг 777 летів швидше ніж вважалося раніше. Тож пальне лайнера повинно було закінчитися раніше, і відповідно впасти літак міг раніше.

Радіус пошукової зони охоплює 319 тисяч квадратних кілометрів. До пошуків залучено ресурси 26 країн світу. У суботу, кораблі та літаки шістьох країн світу, включно з Китаєм та Австралією, шукали зниклий літак у новій зоні пошуку. За повідомленням китайського агентства новин, пілоти китайського літака помітили у воді три об’єкти поруч один з одним. Предмети були білого, червоного та помаранчевого кольорів. До них прямує один з рятувальних кораблів.

У неділю, на борт одного з австралійських суден прибудуть американські військові спеціалісти із засобами ехолокації морського дна та підводними безпілотними апаратами. Ця команда сподівається підхопити сигнал з бортових самописців зниклого літака поки не сіли їх батареї.

На борту зниклого літака знаходилося 239 пасажирів та членів екіпажу. З них двоє громадян України і троє Сполучених Штатів.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG