Спеціальні потреби

Майдан у неділю


Протестувальники на Майдані
Протестувальники на Майдані
Сьогодні у Києві відспівували загиблих на Майдані. На похорон двадцятишестирічного білоруса Михайла Жизневського, який загинув у середу від вогнепального поранення, прийшли десятки тисяч людей. Труну пронесли Хрещатиком, а панахиду відслужили у Михайлівському Золотоверхому соборі. Людей було стільки, що храм не зміг вмістити усіх охочих.

Експерти вважають, що застрелені на Грушевського могли полягти від рук снайпера. На даху Українського дому, на ранок після штурму, було знайдено набої для автомата Калашникова. Натомість в МВС ці заяви назвали провокацією; міліція заперечує, що використовувала проти мітингувальників зброю.

А тим часом мітингувальники почали наводити порядок в Українському домі після нічного штурму. Вночі майданівці змусили загін «Беркуту» залишити будівлю, і тепер тут розмістяться прес-центр, медчастина і пункт обігріву.

Народного віча цієї неділі не проводили. В суботу увечері лідери опозиції прийшли на Майдан після чергового раунду переговорів з президентом і заявили, що не погоджуються на його кадрові пропозиції та продовжують боротьбу.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG