Спеціальні потреби

На грецько-македонському кордоні втримується напруження з приводу мігрантів


Мігранти несуть пораненого товариша в Ідомені
Мігранти несуть пораненого товариша в Ідомені

На грецько-македонському кордоні втримується напруження. Македонська поліція застосувала сльозогінний газ і гумові кулі проти сотень мігрантів, які намагались прорватися через паркан на кордоні з грецької на македонську сторону.

Десятки мігрантів і далі перебувають на грецькому боці паркану в понеділок, але повідомлень про сутички немає.

Працівники медичних благодійних організацій заявили, що приблизно 300 пораненим надано допомогу після спалаху сутичок у неділю. Більшість мігрантіав мали проблеми внаслідок застосування сльозогінного газу, а інші були поранені гумовими кулями.

Македонські офіційні особи повідомили, що також 23 службовці сил безпеки отримали поранення, головно він каміння, яке жбурляли мігранти.

Напруження збільшилося після того, як у таборі мігрантів поширилися поголоски, що Македонія відкриє свій кордон.

Понад 10 тисяч мігрантів і біженців опинилися на перехідному пункті кордону в районі Ідомені в північному районі Греції від середини лютого, після того, як балканські держави закрили свої кордони.

Македонія та інші балканські країни, розташовані від неї на північ, закрили свої кордони на активному мігрантському шляху до Центральної Європи. Європейський Союз заявив, що прийме біженців лише із Сирії та Іраку, а також інших осіб з країн, що мають право на притулок.

Дивіться також: Проти фігурантів Панамагейту можуть завести справи у США - експерт

Проти фігурантів Панамагейту можуть завести справи у США - експерт. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:00 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG