Спеціальні потреби

Юрій Луценко: «Ця справа приречена на виправдальний вирок»


Юрій Луценко: «Ця справа приречена на виправдальний вирок»
Юрій Луценко: «Ця справа приречена на виправдальний вирок»

Колишній міністр внутрішніх справ роз’яснив суду, чому він не винен. За словами Юрія Луценка, кримінальна справа проти нього політично вмотивована, а звинувачення безпідставні. У Печерському суді завершили допит екс-міністра.

Прокоментувавши усі звинувачення, Луценко сказав, що його справа «приречена на виправдальний вирок».

В залі суду Юрій Луценко заявив, що йому неодноразово погрожували представники Партії регіонів, особливо після президентських виборів.

«Від мене вимагали припинити будь-яку критику пана Януковича та його оточення», – зазначив Юрій Луценко. Тиск посилився після того, коли екс-міністр на прес-конференції розказав про злочинну діяльність угрупувань Гіві Немсадзе та Юри Єнакіївського, які, за словами Луценка, працювали «від імені Януковича». Екс-міністр розказав, що після цього з ним зустрівся Ренат Кузьмін та повідомив, що проти нього (Луценка) складається кримінальна справа. «Все це повна нісенітниця, але, Юра, я тебе прошу, ніяких втеч, це буде некрасиво», переказав слова першого заступника прокурора Юрій Луценко.

По суті справи екс-міністр розказав, що для прийому Леоніда Приступлюка на роботу в МВС він дав вказівку начальнику департаменту кадрової служби. Рішення приймали у відділі кадрів, заявив Юрій Луценко. Щодо нагород, то екс-міністр повідомив, що окрім свого водія у наказах фігурувало чимало й інших працівників органів.

Розказуючи про святкування Дня міліції у Палаці Україна, Луценко вчергове заявив, що бюджетні кошти були витрачені на оренду приміщення (300 тисяч гривень). Урочистий концерт, за словами екс-міністра, «не коштував бюджету ні копійки».

«Я категорично спростовую тезу прокуратури про те, що державні кошти були витрачені на святковий концерт», зазначив Юрій Луценко.

Наступна стадія судового процесу над Луценком – стадія доповнень. До неї перейдуть вже у середу. Сторона обвинувачення, зокрема, висловила бажання допитати ще колишнього першого віце-прем’єр-міністра України Олександра Турчинова та екс-заступника Луценка Геннадія Москаля. Про це після суду заявив прокурор Дмитро Лобань.

«На початку процесу ми мали намір допитати Геннадія Москаля, а що стосується Олександра Турчинова, то його прізвище фігурує у справі», – пояснив Дмитро Лобань.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG