Спеціальні потреби

Лукашенко: Стабільність в Україні неможлива без США


Олександр Лукашенко, президент Білорусі
Олександр Лукашенко, президент Білорусі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що без Сполучених Штатів Америки стабільність в Україні - неможлива.

Про це Лукашенко, як повідомляє його прес-служба, заявив знімальній групі американського телеканалу Bloomberg. Журналісти записали інтерв'ю з білоруським президентом, задавши йому низку запитань про процес врегулювання ситуацію в Україні після досягнення мінських угод в нормандському форматі.

«Найбільше непокоїть те, що до цього процесу відкрито не були підключені Сполучені Штати Америки. Я вважаю, що без американців в Україні неможлива ніяка стабільність. І зустрічаючись останнім часом з представниками Сполучених Штатів Америки, офіційними представниками, які у нас бували, я наполегливо доводив до них цю точку зору, заявляючи про те, що я не знаю, чого хочуть американці тут, у Східній Європі, в Україні зокрема, але якщо американці хочуть, щоб тут був мир і стабільність, вони негайно повинні підключитися до цього процесу», - заявив Лукашенко (цитата з сайту прес-служби президента Білорусі).

В ході інтерв’ю Лукашенко зупинився на ролі провідних світових гравців як у врегулюванні української ситуації, так і в підтримці військово-політичної стабільності в світі в цілому.

Відео - найголовніше

Реакція на виступ Блінкена з гітарою в Києві. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
XS
SM
MD
LG