Спеціальні потреби

Пенсіонерка популяризує здоровий образ життя "днем гри"


Пенсіонерка вчить дітей здоровому образу життя
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:32 0:00

Пенсіонерка вчить дітей здоровому образу життя

У час відео-ігор, тривимірних телевізорів та соціальних мереж, нелегко відірвати дітей від електронних розваг та спонукати гратися на вулиці, де зрештою і грати нема місця через всезростаючу кількість автомобілів. Однак, як доводять мешканці одного з районів у штаті Меріленд, знайти можливість та місце грати можна, головне захотіти. Ініціатори проекту «Давайте, грати» залучають до своїх ігор як дітей, так і дорослих.

Цієї неділі вулиця в одному з житлових районів неподалік столиці перекрита для транспорту. Тут утворився гральний майданчик, куди запрошують як дітей, так і дорослих.

Місцева мешканка Пін Фен говорить:

«Чудовий день. Тож ми прийшли порозважатися. Ми дуже любимо грати в різні ігри, тому і завітали сюди».

Так званий «День гри» у містечку Такома Парк, що у штаті Меріленд, організовує місцева мешканка Пет Рамба та група волонтерів. Цю традицію Пет започаткувала чотири роки тому. Вона каже:

«Ми запрошуємо усіх, не лише мешканців нашого району. Ми робимо це заради того, аби спонукати людей грати та рухатися.

Пет нещодавно пішла на пенсію після майже тридцяти років роботи вчителькою фізичної культури в одній з вашингтонських шкіл. Тренер з великого тенісу, жінка переконана, що спортивні та інші ігри повинні бути обов’язковою складовою життя.

«Останні дослідження доводять, що суспільство, загалом, почувалося б значно краще, якби люди більше рухалися. Коли вони грають в ігри, знижується рівень стресу, люди щасливіші й задоволені життям».

За словами Пет, для дітей найбільш корисні не регульовані, вільні ігри, і не лише спортивні:

«У таких іграх діти вчаться спілкуватися, домовлятися, вчаться добру. Навчаються чомусь новому, пізнають нові ігри».

Цей захід також нагода для дітей розвивати свою фантазію.

«Коли вони розігрують костюмовані сценки, вони розвивають фантазію, роблять щось, чого раніше навіть не пробували» – підкреслює Пет.

«Останні дослідження доводять, що суспільство, загалом, почувалося б значно краще, якби люди більше рухалися. Коли вони грають в ігри, знижується рівень стресу, люди щасливіші й задоволені життям».
Пет Рамба
Міцевий мешканець Тоні Кастлмен привів сюди своїх синів:

«Вони обидва задоволені. Мені здається це добре, коли діти мають нагоду побавитися ось так, по-старинці. Нерідко подібні заходи дуже структуризовані, із залученням усілякої електроніки і тому подібного».

До того ж це нагода для сусідів познайомитися ближче один з одним:

«Я думаю – це чудовий спосіб сусідам провести разом час і подружитися».

Джемі Раскін представляє інтереси мешканців цього району у Сенаті штату Меріленд.

«Я думаю, це можна відтворити у всіх містах нашого штату, а згодом по всій країні. Але самі мешканці повинні організовувати такі заходи».

Пет Рамба планує зробити саме це, поширювати свою ідею країною.

«Я вирішила заснувати неприбуткову організацію «Грай, Америко», яка буде допомагати організовувати подібні заходи по всій Америці.

Пет сподівається, що ініціативу підтримають школи, що дозволить швидко розповсюдити програму по всій країні.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в WhatsApp

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в WhatsApp

XS
SM
MD
LG