Спеціальні потреби

Ліван: вибух забрав життя екс-міністра


За повідомленням влади Лівану, внаслідок вибуху замінованого автомобіля в центрі Бейрута загинули колишній міністр фінансів Мохаммед Шатах і ще п’ятеро людей.

Мусульманин-суніт Шатах був шанованим економістом і чільним радником колишнього прем'єр-міністра Лівану Саада Гарірі. Він раніше обіймав посаду посла Лівану у Вашингтоні.

Десятки людей отримали поранення в результаті вибуху в п'ятницю, який стався біля штаб-квартири уряду. З місця атаки підіймаються стовпи чорного диму. Відео та соціальні мережі показують переляканих людей, які втікали з місця теракту.

Яра Зейтун, яка перебуває у відпустці в Бейруті, повідомила «Голос Америки», що район зазнав значних збитків.

Поки що ніхто не взяв на себе відповідальності за вибух. Проте останнім часом у Лівані посилилося насильство, пов’язане з кривавою громадянської війною в Сирії, яка поширилася на Ліван.

Шатах був відвертим критиком президента Сирії Башара аль-Асада. У його останньому повідомленні у Твіттері, яке він помістив приблизно за годину до вибуху, Шатах піддав критиці ліванське екстремістське угруповання Гезболла, яке підтримує президента Асада в сирійській громадянській війні.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG