Спеціальні потреби

США: повідомлення газети «Ле-Монд» про розвідувальну діяльність «неточні»


Адміністрація президента Обами заперечує деякі звинувачення, що їх висунула французька газета, про діяльність американської розвідки у Франції.

У вівторок ввечері директор розвідки Джеймс Клеппер опилюднив заяву, в якій сказано, що повідомлення газети «Ле-Монд» «містять неточну і таку інформацію, що вводить в оману, якщо йдеться про іноземну діяльність розвідки».

Клеппер заявив, що опублікована в понеділок газетою «Ле-Монд» інформація про те, що Агентство національної безпеки США збирало телефонні та електронні дані про понад 70 мільйонів французьких громадян «неправдива». Він сказав, що дані, зібрані американською розвідкою, такого роду«які збирають усі країни» у рамках їх зусиль по боротьбі з тероризмом та іншими загрозами.

Тимчасом Мексика також веде слідство щодо звинувачень, що Вашингтон спостерігав за президентом Енріке Пенья Ньєто ще до його вибору, а також за його попередником Феліпе Кальдероном.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG