Спеціальні потреби

Китай та Німеччина планують розширювати інвестиції, на фоні різкої торговельної політики Трампа


Канцлер Німеччини Анґела Меркель і президент Сі Цзіньпін у Пекіні
Канцлер Німеччини Анґела Меркель і президент Сі Цзіньпін у Пекіні

В четвер Китай заявив про готовність "ширше відкрити двері" для німецького бізнесу, допомогти канцлеру Німеччини Анґелі Меркель, яка зараз перебуває з візитом у Китаї, захистити вільну торгівлю і збалансувати можливі втрати в торгівлі через політику США, повідомляє Reuters.

Німеччина та Китай експортують значну частину продукції і мають торговельний профіцит.

Обидві ці країни стурбувала заява адміністрації Трампа, озвучена в середу, стосовно розслідування можливої шкоди для національної безпеки від імпорту автомобілів, що може означати введення митних тарифів.

Це оголошення негативно вплинуло на ціну акцій як європейських, так і азійських автовиробників.

Європейські країни також непокоїть те, що їх експорт може постраждати, якщо Китай дасть вказівку імпортерам купувати більше американських товарів, у відповідь на занепокоєння адміністрації Трампа. Китай уже вказав державним компаніям купувати більше американської сої, джерело в сфері торгівлі повідомило Reuters.

Під час свого 11-го візиту до Китаю, Меркель прагне продемонструвати китайсько-німецьку солідарність з питання ядерної угоди стосовно Ірану і не зашкодити зв’язкам зі своїм стратегічним союзником – США.

Прем’єр-міністр Китаю Лі Кецян, виступаючи перед пресою разом з канцлером Меркель запевнив, що Китай та Німеччина підтримують вільну торгівлю, і наголосив на великому потенціалі співпраці між ними.

В свою чергу, Держсекретар США Майк Помпео провів зустріч з з міністром закордонних справ Китаю Ван Йі. Після зустрічі Помпео запевнив в тому, що торговельні переговори між США та Китаєм тривають у конструктивному руслі.

"Я наголосив на рішучій позиції президента стосовно збалансованих і справедливих відносин в сфері торгівлі та інвестицій, сказав Помпео за результатами зустрічі з Ван Йі. - Ми знаємо, що переговори тривають. Наші команди продовжують співпрацювати з цих важливих питань для обох наших країн".

Дивіться також: США та Європі загрожує “конфлікт” режимів санкцій

США та Європі загрожує “конфлікт” режимів санкцій. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:46 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Інше за темою

Відео - найголовніше

Як політичні погляди поділилися на ліві та праві? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00
XS
SM
MD
LG