Спеціальні потреби

Китай погодився скоротити митні тарифи на імпортні автомобілі


У вівторок Китай повідомив про скорочення митних тарифів на більшість імпортних автомобілів з 25% до 15%, починаючи з першого липня.

Повідомлення Міністерства фінансів КНР надійшло після обіцянки президента Сі Цзіньпіна минулого місяця зменшити імпортні оплати і послабити обмеження на іноземну власність для китайської автоіндустрії.

Це також є результатом торговельних розмов між Китаєм і Сполученими Штатами та досягненнням угоди між двома найбільшими економіками світу, щоб уникнути торговельної війни.

Президент Дональд Трамп повторно говорив про 25-відсоткові тарифи на автомобілі як головну торговельну перешкоду, а також звертав увагу на дефіцит США у торгівлі з Китаєм.

Міністр фінансів Стівен Мнучин заявив у неділю, що обидві країни «досягли значного поступу – і ми погодились на рамкову домовленість» для в регулювання торговельних питань під час недавніх переговорів, і Китай погодився купляти більшу кількість американських товарів, щоб «значно зменшити» торговельний дисбаланс.

За повідомленням державного інформаційного агентства Китаю Сіньхуа, віце-прем’єр Лю Хе, який очолював китайську делегацію на торговельні переговори у Вашингтоні, мав сказати: «Обидві сторони досягли консенсусу, що між ними не буде торговельної війни і що вони припинять підвищувати митні тарифи одна проти одної».

Президент Трамп заявив, що угода принесе користі також американським фермерам.

Китайський посадовець заявив, що угода була «необхідністю», але додав: «Водночас ми мусимо усвідомити, що розмороження торгівлі не може статися протягом одного дня, врегулювання структурних проблем економічних і торговельних відносин між обома країнами вимагатиме часу».

Раніше президент Трамп погрозив накласти нові митні тарифи на китайські товари, на що Китай відповів, що зробить те саме щодо американських товарів.

Дивіться також: «Карпатія» на румунському фестивалі біля Вашингтона

«Карпатія» на румунському фестивалі біля Вашингтона. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:06 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG