Спеціальні потреби

У туристів із США, які відвідали Кубу, з’явилися симптоми «акустичних атак»


Американські туристи в Гавані
Американські туристи в Гавані

Твердження про «акустичні атаки» на співробітників посольства США та їх сімей у Гавані знову з’явилися в четвер, коли почали надходити повідомлення про те, що кілька приватних громадян та агент ФБР, який перебував на Кубі у відрядженні, вважають, що вони також могли бути жертвами таких дій.

Щонайменше 22 дипломати заявили, що зазнали серйозних травм після атак, включаючи пошкодження мозку та повну втрату слуху.

Кріс Аллен, турист з Південної Кароліни, сказав інформагентству Associated Press, що він зазнав подібних загадкових захворювань, включаючи оніміння всіх чотирьох кінцівок, - внаслідок чого він скоротив поїздку до Гавани, де він зупинився у тому самому готелі, у якому перебували державні службовці США, які зазнали «акустичного переслідування».

Президент Трамп цього тижня заявив, що він вважає Кубу «відповідальною» за проблеми із здоров’ям постраждалих дипломатів.

За даними Associated Press, Державний департамент отримав кілька заявив від американських туристів, які відвідали Кубу і вважають, що у них появилися подібні симптоми, спричинені використання звукових приладів.

Дивіться також: Чим Україні може допомогти Захід? Інтерв'ю з експертом Chatham House

Чим Україні може допомогти Захід? Інтерв'ю з експертом Chatham House. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:15 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG