Спеціальні потреби

Коронавірус виявили у 11-ти агентів Секретної служби США - ЗМІ


Агенти Секретної служби відкривають двері авто для президента США Дональда Трампа
Агенти Секретної служби відкривають двері авто для президента США Дональда Трампа

Щонайменше 11 агентів Секретної служби США, яка забезпечує безпеку перших осіб країни, захворіли на коронавірус. Про це свідчать документи Департаменту внутрішньої безпеки, які потрапили до журналістів Yahoo News.

Відповідно до документів, станом на четвер, 7 травня, ще 23 агенти перехворіли коронавірусом раніше і вилікувались. Інші 60 працівників спецслужб - на самоізоляції.

Дональд Трамп повідомив, що починає тестуватись на коронавірус щоденно, раніше його перевіряли раз на тиждень

У документах не сказано, чи хтось із хворих напередодні працював у Білому домі або контактував із президентом чи віце-президентом США.

“Щоб захистити інформацію про здоров'я наших працівників і в інтересах операційної безпеки, секретні служби не оприлюднюють інформацію про те, скільки її працівників мають позитивний тест на COVID-19 або скільки працівників перебувають на були або зараз перебувають на самоізоляції”, - повідомила речниця секретної служби Джастін Вілен у відповідь на запит видання Yahoo News.

Напередодні цього тижня стало відомо, що кілька працівників Білого дому заразились коронавірусом. Серед них - прессекретар віцепрезидента США Майка Пенса та один з працівників обслуги президента Трампа.

Дональд Трамп повідомив, що починає тестуватись на коронавірус щоденно, раніше його перевіряли раз на тиждень. Між тим, президент Трамп продовжує відвідувати різні заходи без захисної маски всупереч рекомендаціям Центрів із контролю та запобігання хвороб.

Дивіться також: «Кожен день є Днем матері». Як у США святкують День матері – історії двох родин

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в WhatsApp

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в WhatsApp

XS
SM
MD
LG