Спеціальні потреби

КНДР провела випробувальний запуск двох ракет


За повідомленням двох південнокорейських газет, Північна Корея здійснила випробування двох ракет малої дальності.

У повідомленні «Чосон ільбо», пуски ракет класу «корабель-земля» були проведені в четвер, 29 березня, зі західного узбережжя КНДР. Випробування ракети, зазначає газета з посиланням на неназваного військового представника, не пов'язані безпосередньо з підготовкою до запуску балістичної ракети, запланованого на квітень.

Газета JoongAng Ilbo помістила подібне повідомлення.

Кілька тижнів тому, Північна Корея оголосила про намір провести в квітні запуск з її західного узбережжя ракети-носія з метеорологічним супутником для відзначення століття від дня народження засновника і лідера КНДР Кім Ір Сена.

США та інші країни Заходу підозрюють, що під виглядом запуску супутника Пхеньян збирається випробувати балістичну ракету.

Одначе резолюція Ради Безпеки ООН забороняє Північній Кореї здійснювати будь-які запуски з використанням технології балістичних ракет.

Втім міністр оброни Японії Наокі Танака у п’ятницю віддав наказ про збиття північнокорейської ракети, в разі вона загрожуватиме території країни.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG