Спеціальні потреби

Білий дім має заснувати посаду координатора з кібербезпеки - комісія Конгресу


Члени комісії також наголосили на необхідності більш ефективної стратегії стримування хакерів

Сполученим Штатам необхідно призначити координатора з питань кібербезпеки і виробити більш ефективну стратегію протидії хакерам та іншим кіберзагрозам. Про це у середу заявила заснована Конгресом комісія з питань кіберпростору.

Згідно з доповіддю комісії, для ефективної оборони у кіберпросторі потрібно провести серію реформ і ухвалити політичні ініціативи, спрямовані на протидію атакам.

Члени комісії заявили, що необхідні зусилля за масштабом співставні із запобіганням терактам, подібним до атак 11 вересня 2001-го року

Двопартійна комісія, до якої увійшли законодавці і експерти з приватного сектора, підготувала понад 80 рекомендацій - від реформ у виконавчій і законодавчій владі до розвитку співпраці з союзниками.

«Реальність така, що ми небезпечно незахищені», - відзначили співголови комісії сенатор Ангус Кінг і член Палати представників Майк Галлахер.

«Все ваше життя - ваша зарплата, медичне обслуговування, електрика - все більше залежить від мереж і цифрових пристроїв, які зберігають, обробляють і аналізують дані. Ці мережі уразливі, до зловмисників, а можливо вони вже мають доступ до них».

Члени комісії заявили, що необхідні зусилля за масштабом співставні із запобіганням терактам, подібним до атак 11 вересня 2001-го року.

Комісія рекомендувала створити у Білому домі позицію «національного кібердіректора», який буде координувати зусилля уряду і приватного сектора.

Комісія також наголосила на необхідності більш ефективної стратегії стримування, щоб показати, що атаки в кіберпросторі матимуть наслідки для зловмисників.

«Стримування у кіберпросторі можливе», - вважають автори доповіді.

«Сьогодні більшість кібердіячів не бояться атакувати наші особисті дані та громадську інфраструктуру ... Своєю нездатністю або небажанням виявляти і карати наших кіберпротивників ми демонструємо, що втручання в американські вибори і розкрадання інтелектуальної власності на мільярди доларів є прийнятною поведінкою».

Ключовий, хоча не єдиний елемент реагування - військовий інструментарій влади


Комісія наголошує, що і уряд, і приватний сектор «повинні захищатися і давати відсіч швидко і маневренно».

Комісія закликає виробити «багатошарову» стратегію, яка буде передбачати відповідні заходи.

«Ключовий, хоча не єдиний елемент реагування - військовий інструментарій влади», - зазначають автори доповіді.

«Сполучені Штати повинні мати здатність, рішучість і готовність задіяти можливості кіберсфери та інших заходів різного роду», - підкреслюють вони.

Дивіться також: Меркель: потрібно уповільнити поширення коронавірусу

Меркель: потрібно уповільнити поширення коронавірусу. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:09 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG