Спеціальні потреби

Скільки часу Клінтон матиме для Порошенка? У неї заплановані ще 2-і важливі зустрічі


З тривогою спостерігаю за подіями Україні
Клінтон у 2013-му

Окрім президента України Петра Порошенка кандидат у президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон у понеділок проводить зустрічі із прем'єр-міністром Японії Абе та прем'єром Єгипту Сісі. Про це повідомляє журналіст NBC News Моніка Альба.

Окрім 3-х офіційних зустрічей на порядку денному Клінтон також прес-конференція та участь у події виборчої кампанії у місті Філадельфія.

"Голосу Америки" стало відомо, що зустріч Гілларі Клінтон із Петром Порошенком має відбутись о 8-й вечора за місцевим часом.

Діалог із президентом України, як і інші сьогодніші зустрічі із світовими лідерами, не згадується ні на офіційному сайті кандидата у президенти від Демократичної партії США, ні на її сторінках у соціальних мережах Twitter та Facebook.

"Клінтон зустрінеться з президентом України Петром Порошенком, а от Трампу не пощастило - президенти Росії Путін цього року не бере участі у роботі ООН", - жартував минулого тижня з екс-посол США в Україні Стівен Пайфер.

Зустріч Клінтон та Порошенка може бути частиною заходів виборчого штабу Клінтон, які спрямовані на те, щоб якомога більше унаочнити її відмінності від кандидата-республіканця Дональда Трампа. Останнього у таборі Демпартії США часто приписують до прихильників президента Росії Путіна.

Саме у контексті виборів США згадується Україна виборчим штабом демократики Клінтон

Саме у контексті виборів США згадується Україна виборчим штабом демократики Клінтон. Лише двічі згадувала Україну Клінтон у своєму офіційному Twitter протягом останніх років Гілларі Клінтон (за результатами пошуку здійсненого інструментом Twitter - прим.ГА).

"З тривогою спостерігаю за подіями Україні", - твітувала вона 11-го грудня 2013-го року, повертаючись із похорон Нельсона Мандели.

Топ раднику Трампа призначалось 12,7 мільйона доларів від про-російських сил в Україні
Клінтон в одному з твітів про Україну

Наступний твіт присвячений Україні з'явився аж у серпні 2016-го року у розпал скандалу навколо тодішнього керівника виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта чия робота з українською "Партією регіонів" у роки, які передували Революції Гідності, потрапила у центр уваги американських ЗМІ. Манафорт нібито отримував значні суми готівкою в Україні і міг не сплачувати податки. Увагу ЗМІ також привернули можливі зв'язки Манафорта з Росією.

Твіт Клінтон присвячений Манафорту читається так ніби приводом для скандалу навколо нього стали не гроші ПР, а ... платня від про-російських сепаратистів зі Сходу України.

"Топ раднику Трампа призначалось 12,7 мільйона доларів від про-російських сил в Україні", - твітувала з приводу Манафорта Клінтон.

Дональд Трамп не відповів на пропозицію української сторони щодо зустрічі

Офіційний сайт Клінтон між тим часто згадував Україну у літні місяці, приділяючи увагу тому таки Манафорту, можливим зв'язкам Дональда Трампа із Росією, позицією Республіканської партії щодо озброєння України та ін.

Дональд Трамп між тим, за останніми даними, не відповів на пропозицію української сторони щодо зустрічі.

Дивіться також: Як вибори 2016 в США набирають обертів перед першими дебатами між Клінтон та Трампом

Як вибори 2016 в США набирають обертів перед першими дебатами між Клінтон та Трампом. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:16 0:00

XS
SM
MD
LG