Спеціальні потреби

Кірбі про ситуацію в російському війську: «Є інформація, що російські командири погрожують розстріляти цілі підрозділи»


U.S. National Security Council spokesman John Kirby speaks at a press briefing
U.S. National Security Council spokesman John Kirby speaks at a press briefing

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі заявив, що Росія поновила наступ на сході України, але це не стало несподіванкою для США.

На пресконференції у Білому домі у четвер він сказав, що США передбачали такий розвиток подій та «працювали над тим, щоб Україна мала обладнання, необхідне для захисту своєї території».

«Росія поновила наступ на сході України на кількох напрямках, зокрема в районі Авдіївки, Лиману та Куп’янська. Цей наступ не був несподіванкою. Ми бачили, що вони готувалися. Ми попереджали, що президент Путін все ще прагне завоювати Україну, і ми працювали над тим, щоб Україна мала обладнання, необхідне для захисту своєї території», – сказав головний речник Білого дому з питань національної оборони.

Він нагадав, що раніше того ж дня США оголосили про ще один пакет безпекової допомоги, який включає засоби протиповітряної оборони, протитанкові ракети Javelin, артилерійські боєприпаси та боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем Himars.

«Наразі, використовуючи всі ці засоби, українцям вдалося втримати оборону від цього наступу, успішно відбиваючи російські танкові колони, які наступали на Авдіївку. З 11 жовтня Росія зазнала значних втрат під час спроби наступу, включаючи щонайменше 125 одиниць бронетехніки навколо Авдіївки», – наголосив Кірбі.

Він додав, що США вважають, що Росія «все ще має можливості для наступу» і «може досягнути якихось тактичних проривів протягом наступних місяців».

Кірбі наголосив, що заради просування на полі бою Росія готова іти на будь-які жертви, включно з розстрілами власних солдатів.

«Вони понесли багатотисячні втрати, намагаючись просунутися у цьому наступі, і деякі з них – на наказ від їхніх власних командирів. Ми маємо інформацію, що російські військові розстрілюють солдатів, які відмовляються виконувати накази. Є інформація, що російські командири погрожують розстріляти цілі підрозділи, які намагаються відступити через вогонь української артилерії», – повідомив Кірбі.

Він додав, що подібно до того, як вони робили минулого року, російські військові командири посилають непідготовлених щойно мобілізованих солдат в атаку «людськими хвилями», що призводить до великих втрат.

Кірбі наголосив, що президент Росії Володимир Путін не відмовляється від своєї мети захопити всю Україну, і «поки Росія продовжує свій напад на Україну, ми маємо допомагати Україні оборонятися».

Він ще раз наголосив, що Білий дім звернувся до Конгресу зі закликом проголосувати за допомогу Україні, про яку просить адміністрація Байдена.

Деталі нового пакету допомоги ЗСУ від Пентагону на $150 млн. ЧАС-ТАЙМ
please wait

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Відео - найголовніше

Треті партії у США. Експлейнер
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00
XS
SM
MD
LG