Спеціальні потреби

Світ реагує на смерть Кім Чен Іра


Південні корейці читають про смерть лідера Північної Кореї Кім Чен Іра
Південні корейці читають про смерть лідера Північної Кореї Кім Чен Іра

Смерть північнокорейського лідера Кім Чен Іра викликала широку реакцію у світі. У Вашингтоні президента Барака Обаму і держсекретаря Гілларі Клінтон повідомлено про смерть північнокорейського лідера.

У заяві, оприлюдненій у понеділок вранці, Білий дім заявив, що він втримує «тісний зв’язок» зі своїми союзниками в Південній Кореї та Японії. У заяві сказано, що президент Обама мав розмову з президентом Південної Кореї Лі Мен Баком і підвердив відданість Вашингтону справі стабільності на Корейському півострові, свободи і безпеки своїх союзників. Обидва лідери погодились доручити групам своїх експертів і далі координувати спільні дії.

У Південній Кореї президент Лі Мен Бак скасував усі свої заплановані раніше заходи. У понеділок він скликав засідання Ради національної безпеки, привів збройні сили до стану готовності і збільшив повітряне спостереження уздовж кордону з Північною Кореєю.

Офіційно обидві корейські держави перебувають у стані війни з часу трирічного конфлікту, який закінчився припиненням ворожих дій у 1953 році.

У Токіо прем’єр-міністр Японії Йосіхіко Нода скликав наради високопоставлених радників, щоб сформулювати відповідь на смерть Кім Чен Іра.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG