Спеціальні потреби

Хорошковський домовляється про збільшення торгівлі із США


Фото з сайту КМУ.
Фото з сайту КМУ.

У США із одноденним робочим візитом перебуває перший віце-прем’єр України Валерій Хорошковський.

Валерій Хорошковський зазначив, що не очікує інфляції гривні цього року. Натомість він заявив, що уряд стурбований зменшеннями темпів зростання ВВП
Write your quote footer here...
В рамках візиту, у першій половині дня Валерій Хорошковський зустрівся із директором розпорядником Світового банку Шрі Мульян Індраваті та торговельним представником США Роном Кірком. За результатами зустрічі із директором розпорядником Світового банку, пресс-служба віце-прем’єра повідомила, що Світовий банк може профінансувати проекти в Україні на загальну суму в 1 мільярд доларів щороку.

Йдеться про проекти, які дозволять українським підприємцям модернізувати виробництво та залучити нові технології.

Опівдні перший віце-прем’єр взяв участь у покладанні квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку у столиці США, Вашингтоні.

Відповідаючи на питання «Голосу Америки», Валерій Хорошковський зазначив, що не очікує інфляції гривні цього року. Натомість він заявив, що уряд стурбований зменшеннями темпів зростання ВВП.

За словами, першого віце-прем’єра, причиною цього є проблеми економічних партнерів України, зокрема країн ЄС.

Відповідаючи на питання про економічні підсумки проведення Євро-2012 в Україні, Хорошковський зазначив, що про прямі прибутки держави говорити не доводиться. Водночас, на думку віце-прем’єра, Євро-2012 значно покращило міжнародний імідж України.

Під час зустрічі із торговельним представником США Роном Кірком, Хорошковський заявив, що Америка та Україна мають збільшити товарообіг.

У другій половині дня Хорошковський має зустрітись із директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, візьме участь у засіданні Українсько-американської ради з питань торгівлі та інвестицій, та зустрінеться із представниками Українсько-американської бізнес-ради.
XS
SM
MD
LG