Спеціальні потреби

Джон Керрі стане найвищим в історії США посадовцем, що відвідає Антарктику


Джон Керрі наступного тижня поїде на антарктичну науково-дослідну станцію і таким чином стане першим з державних секретарів США, який відвідає найпівденніший континент планети.

Про це повідомив Державний департамент.

10-12 листопада на станції МакМердо Керрі обговорить з ученими проблему зміни клімату на континенті. Держсекретар США також відвідає зону особливого збереження живих ресурсів Антарктики у морі Росса, що у Південному океані.

Минулого місяця група з 24 країн світу після кількарічних переговорів визнала цю територію найбільшим у світі морським заповідником. Тоді Джон Керрі заявив, що цей заповідник зберігатиме «одну з останніх незайманих природних океанних територій на планеті – дім з безпрецедентним різноманіттям морського життя і громадами пінгвінів, тюленів, китів, морських птахів і риб».

Подорож Керрі в Антарктику означає, що адміністрація Обами підійшла до проблеми змін клімату з обох кінців планети. Торік президент США Барак Обама став першим президентом в американській історії, який перетнув північний полярний круг, відвідавши поселення Коцебу на Алясці.

У п’ятницю 4 листопада набула чинності Паризька кліматична угода, яка має на меті сповільнити глобальне потепління.

Дивіться також: В Україні стало легше вести бізнес: бізнесмени й експерти зі США відзначають позитивні зміни

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG