Спеціальні потреби

Пакистан запропонував Індії зняти гармати з вершин гір


Пакистанський офіцер-прикордонник (в центрі) віддає честь індійському колезі під час щорічного ярмарку в Чамліялі.
Пакистанський офіцер-прикордонник (в центрі) віддає честь індійському колезі під час щорічного ярмарку в Чамліялі.

Уряди Індії та Пакистану ведуть переговори в Ісламабаді щодо демілітаризації кордонів у гірському регіоні Кашмір, який нині є одною із гарячих точок і перебуває під адміністративним контролем одразу трьох країні Індії, Пакистану та Китаю.

У вівторок, в ході другого дня перемовин, Пакистан запропонував обом сторонам відвести важкі озброєння щонайменше на 30 кілометрів углиб своїх територій від так званої лінії контролю – фактичного кордону, який розділяє індійську та пакистанську частини Кашміру.

Індійці поки утримуються від відповіді на дану пропозицію.

Перемовини в пакистанському Ісламабаді є частиною мирного процесу, участь в якому Індія перервала у 2008-му році після нападів терористів на місто Мумбай. Тоді Індія звинуватила Пакистан у зв’язку із нападами.

Індія та Пакистан повсякчас перекладають один на одного відповідальність за військові інциденти на кордоні у Кашмірі, незважаючи на те, що формальне припинення вогню діє із 2003-го року.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG