Спеціальні потреби

Прокурори ООН вимагають максимального покарання для Радована Караджича


Радован Караджич перед судом
Радован Караджич перед судом

Міжнародний трибунал щодо колишньої Югославії в Гаазі розпочав кінцеве провадження у справі колишнього лідера боснійських сербів Радована Караджича.

Прокурор ООН Ален Тіґар заявив, що Караджича слід засудити на довічне ув’язнення, якщо його буде визнано винним у геноциді та інших злочинах, вчинених під час Боснійської війни 1990-х років, у результаті якої загинуло приблизно 100 тисяч людей.

Прокурори трибуналу назвали Караджича брехуном, кажучи, що заперечення ним відповідальності за величезні злочини, вчинені, коли він очолював війну проти боснійців, недостовірні. Вони також заявили, що Караджич був «рушійною силою» у кампанії етнічних чисток, коли намагався усунути з Боснії всіх, хто не був сербом.

Проти Караджича висунуто 11 звинучачень, включно з масовим убивством у Сребрениці, де сербські сили під командуванням генерала Ратка Младича вбили майже вісім тисяч мусульманських чоловіків і хлопців.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG