Спеціальні потреби

Сенатор Ричард Луґар представив законопроект щодо сприяння розширенню НАТО


Американський сенатор Ричард Луґар запропонував на розгляд сенату США законопроект щодо сприяння посиленню НАТО. Цей законопроект передбачає подальше розширення Альянсу та поглиблення стратегічного партнерства США із союзниками по НАТО.

На представленні законопроекту Луґар заявив: «Розширення НАТО завжди було ключовим елементом посилення безпеки та стабільності у країнах на шляху демократичного розвитку Центральної та Східної Європи, як також Балканського регіону. Прагнення цих країн приєднання до НАТО не лише посилило регіональну безпеку, але і допомагає США побудувати економічне партнерство з цими країнами та сприяє посиленню нашої співпраці у сфері національної безпеки».

Серед іншого, законопроект передбачає посилення політики відкритих дверей, проголошує, що всі чотири держави, які нині прагнуть членства в НАТО (Боснія і Герцеговина, Грузія, Македонія та Чорногорія), мають отримати статус кандидатів. Законопроект також закликає адміністрацію Обами надати чіткий план приєднання цих країн до НАТО вже на наступному саміті Альянсу, що відбудеться в Чикаго у травні.

Луґар активно просуває ідею розширення НАТО з початку 90-их років і у минулому очолив ряд заходів щодо збільшення Альянсу, у тому числі надання членства Польщі, Угорщині, Чеській Республіці, Болгарії та ряду інших країн.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG