Спеціальні потреби

Канада збільшить зовнішню допомогу задля зміцнення продовольчої безпеки, через війну Росії проти України


Міністр міжнародного розвитку Харджит Саджан під час конференції щодо продовольчої безпеки в Берліні, Німеччина. Фото зроблене 24 червня 2022 року. Фото Reuters/John MacDougall
Міністр міжнародного розвитку Харджит Саджан під час конференції щодо продовольчої безпеки в Берліні, Німеччина. Фото зроблене 24 червня 2022 року. Фото Reuters/John MacDougall

Канада збільшить свій щорічний бюджет зовнішньої допомоги, який наразі складає близько 6 мільярдів доларів, щоб подолати виклики спричинені міжнародною продовольчою кризою, яку загострила війна Росії проти України. Про це у четвер заявив міністр міжнародного розвитку Харджит Саджан. Ці гроші будуть спрямовані на допомогу найбільш постраждалим країнам Африки та Близького Сходу.

«Криза в Україні створює шокові хвилі, коли йдеться про канали постачання і особливо – про продовольчу безпеку, вона впливає на найбільш уразливі верстви населення в найважчий час», – заявив Харджит Саджан.

Міністр міжнародного розвитку Канади не уточнює нову цифру зовнішньої допомоги, але за інформацією Канадської платформи міжнародного розвитку, минулого року бюджет зовнішньої допомоги країни зріс на 27% до приблизно 6,6 мільярда доларів.

«Ми збільшили підтримку регіону Близького Сходу у питання продовольства», - заявив міністр міжнародного розвитку Канади. Він назвав дзеркальні угоди, які представники України та Росії підписали з ООН і Туреччиною, що спрямовані на розблокування експорту зерна з України на тлі глобальної продовольчої кризи, позитивним кроком, але зауважив, що кількох поставок недостатньо для послаблення кризи.

Нагадаємо, що Збройні сили Канади надсилають до Великобританії 225 військовослужбовців, більшість з яких працюватимуть інструкторами спільно з британськими військовими задля навчання українських Збройних сил.

Дивіться також: Брифінг Голосу Америки. Безпекова конференція в Копенгагені та європейські візи для росіян

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG