Спеціальні потреби

У Мінобороні Росії підтвердили перекидання «Іскандерів» під Калінінград


Російський «Іскандер»
Російський «Іскандер»

Міністерство оборони Росії перекинуло ракетний комплекс «Іскандер-М» в Калінінградську область в рамках бойової підготовки ракетних військ.

Про це повідомив офіційний представник оборонного віломства генерал-майор Ігор Конашенков на сторінці міністерства у Facebook.

Він нагадав, що оперативно-тактичний ракетний комплекс «Іскандер» - мобільний.

«Підрозділи ракетних військ цілий рік вдосконалюють маршову підготовку, долаючи значні відстані по території Російської Федерації різними способами: повітряним, морським і своїм ходом», - зазначив Конашенков.

За його словами, не є якимось винятком і Калінінградська область, куди ці підрозділи ракетних військ неодноразово перекидалися і будуть перекидатися в рамках бойової підготовки збройних сил Російської Федерації.

Генерал-майор Конашенков підкреслив, що великого секрету з транспортування комплексу на суховантажі «Амбал» ніхто не робив.

Крім цього, він додав, що один «Іскандер» був спеціально виставлений ще до завантаження в «Амбал» під пролітаючий американський розвідувальний супутник для уточнення параметрів роботи цього космічного апарату.

Конашенков зазначив, що довго чекати росіянам не довелося - «американські партнери у викривальному пориві самі все нам і підтвердили».

Дивіться також: Єгор Фірсов: «Реінтеграція Донбасу загрожує національній безпеці України»

Єгор Фірсов: «Реінтеграція Донбасу загрожує національній безпеці України». Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:56 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG