Спеціальні потреби

Юнкер: санкції проти Росії не будуть скасовані


Жан-Клод Юнкер
Жан-Клод Юнкер

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що не слід сподіватися повідомлення про скасування санкцій проти Росії, коли в половині цього місяця він відвідає країну.

До кінця червня лідери ЄС мусять вирішити, чи продовжити санкції, які вони наклали на Росію з приводу анексії Криму і конфлікту в Східній Україні. Чинність поточних санкцій закінчується в липні.

Юнкер візьме участь в економічному форумі 16 червня в Санкт-Петербурзі, де він матиме зустріч з президентом Володимиром Путіним.

Але у вівторок, під час візиту до Парижа, він применшував перспективи прориву щодо скасування санкцій проти Росії у сфері банківництва, оборони і енергетики.

«Мій візит до Санкт-Петербурга, який більшою мірою був зосереджений на економічних ніж політиичних питаннях, не буде нагодою для Європейського Союзу повідомити про якусь зміну у нашому ставленні до Росії», сказав він.

«Я не зміню загальної оцінки Європейським Союзом дій Путіна», додав Юнкер.

Голова Європейської комісії підтримав позицію, яку зайняла «Велика сімка» на саміті в Японії, що скасування санкцій залежить від виконання Росією Мінських угод, які є рядом заходів для мирного врегулювання у Східній Україні.

Вчора Юнкер сказав, що він повторно заявив Пуніну, «що санкції залишаться без змін до часу, коли будуть запроваджені в життя Мінські угоди».

Дивіться також: Влада підмінила реформи програмою співпраці з МВФ і так консервує систему - нардеп Галасюк

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

США: Дайджест головних подій тижня. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00
XS
SM
MD
LG