Спеціальні потреби

Сучасні танки допоможуть українцям ефективніше воювати - Джон Кірбі


«Ті танки, які можуть надати західні країни, будуть у кращій формі, сучасніші та більш функціональні», – Джон Кірбі, координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США.
«Ті танки, які можуть надати західні країни, будуть у кращій формі, сучасніші та більш функціональні», – Джон Кірбі, координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США.

Сучасні танки допомогли б українським збройним силам бути ефективнішими на полі бою, заявив під час брифінгу 18 січня Джон Кірбі, координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США.

"Ми вважаємо, що надання (Україні – ред.) сучасних танків суттєво допоможе та покращить здатність українців воювати там, де вони воюють зараз, і ефективніше воювати надалі", - зазначив Кірбі.

Представник Білого дому додав, що міжнародні партнери допомагають Україні ремонтувати її танки радянського зразка Т70, втім ці танки - в обмеженій кількості, зазначив Кірбі.

"Вони (українці – укр.) втратили багато танків у цій боротьбі. Очевидно, ми намагалися допомогти їм підтримувати їхні танки в робочому стані, але ви знаєте, ці можливості обмежені. І тому одна з причин, чому ви починаєте бачити, що інша держава (принаймні, в одному випадку) готова надати танки, полягає в тому, що в Україні (вони) коли колись закінчаться. І ті танки, які можуть надати західні країни, будуть у кращій формі, сучасніші та більш функціональні. Однак, це вимагатиме невеликої підготовки", - сказав координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США.

Напередодні видання CNN із посиланням на два джерела у владі повідомило, що найближчими днями США мають оголосити один із найбільших пакетів військової допомоги Україні. Втім, американські танки до нього не увійдуть.

Раніше"Голос Америки" повідомляв, що Велика Британія вирішила надати Україні 14 важких танків "Челленджер 2" в рамках масштабного пакета допомоги Україні.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

XS
SM
MD
LG