Спеціальні потреби

Японія відзначає закінчення Другої світової війни


Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе у святині, яка вшановує жертв Другої світової війни
Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе у святині, яка вшановує жертв Другої світової війни

Прем’єр-міністр Японії Сінзо Абе надіслав традиційну пожертву до спірної святині, яка вшановує жертв Другої світової війни. Цей крок, за всіма ознаками, викличе незадоволення серед китайців і корейців, які і без того вважають, що консервативний лідер Японії у недостатній мірі вибачився за воєнні злочини.

Місцеві засоби масової інформації повідомили, що Абе надіслав грошеву пожертву до святині Ясукуні в суботу, у 70-і роковини перемоги союзницьких військ над Японією у Другій світовій війні. Токійська святиня вшановує 2.5 мільйона загиблих під час війни японців, включно з 14 воєнними злочинцями.

Японія відзначає закінчення війни рядом церемоній і промов, включно з промовою імператора Акіхіто, який є сином імператора воєнного періоду Хірохіто.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG