Спеціальні потреби

На АЕС Фукусіма шестеро робітників були піддані опроміненню


Токійська електрокомпанія TEPCO повідомила, що на АЕС Фукусіма шестеро робітників були піддані опроміненню в результаті витоку радіоактивної води. Це сталося під час чергового інциденту на АЕС, яка була пошкоджена в результаті цунамі після землетрусу.

Як повідомлено, в середу один з робітників через помилку усунув трубу з об’єкту, який очищував високорадіоактивну воду, що використовувалась для охолодження пошкоджених реакторів електростанції.

TEPCO заявила, що кілька тонн радіоактивної води витекло з труби й уразило працюючих робітників. Вважається. що це не був серйозний інцидент з уваги на те, що робітники були у захисних скафандрах. Компанія також переконана, що радіоактивна вода не досягла океану. Після інциденту трубу знову підключено до об’єкту.

Минулого тижня робітники АЕС наповнили цистерну надто великою кількістю радіоактивної води. Як повідомлено, 430 літрів радіоактивної води витекло правдоподібно у Тихий океан.
  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG