Спеціальні потреби

В Італії та Іспанії - надія, що швидкість поширення коронавірусу ймовірно зменшується


Службовці поліції у Мадриді підтримують медичних працівників аплодисментами 30 березня 2020 р.
Службовці поліції у Мадриді підтримують медичних працівників аплодисментами 30 березня 2020 р.

Італія залишається найбільш ураженою коронавірусом країною Європи, але дані про епідемію дають підстави для надій, що пік швидкості поширення хвороби можливо незабаром мине.

У понеділок в Італії виявили 1 648 нових заражених, що у понад вдвічі мене ніж попереднього дня - 3 815.

При цьому лунають і скептичні оцінки, згідно з якими дані про нові зараження могли зменшитися насамперед тому, що проводили менше аналізів.

В Італії зареєстровано понад третину смертельних випадків від коронавірусу у світі - 11 591.

Жорсткий карантин для італійців діє вже три тижні: більшість крамниць та громадських закладів закриті, і людям дозволяють виходити з дому лише у разі життєвої потреби.

Італійський уряд оголосив продовження всенаціонального карантину принаймні до Великодня - 12 квітня, але не встановив кінцевої дати.

Коронавірус у Європі

В іншій важко ураженій коронавірусом країні, Іспанії, уряд теж оголосив про продовження ще на два тижні жорстких карантинних правил, але при цьому також повідомив про сповільнення темпів поширення інфекції.

Іспанський міністр закордонних справ Аранча Ґонсалес сказав, що на графіку поширення вірусу лінія стає більш горизонтальною.

Німеччина досі уникла таких масштабів епідемії як в Італії та Іспанії, але у понеділок там виявили аж 4 750 заражених, що доводить загальне число інфікованих до 57 000.

У Німеччині далі спостерігається порівно низький рівень смертності пов’язаної з коронавірусом - лише 541 випадок.

У Великій Британії чільний науковий радник уряду заявив, що після тижня карантину з’являються перші ознаки, що обмежувальні заходи стабілізують темпи поширення епідемії.

У понеділок у Лондоні повідомили, що 1 408 британців померли у зв’язку з коронавірусом, але посадовці кажуть, що кількість нових пацієнтів у лікарнях “стабільна”.

Уряд Угорщини у зв’язку з епідемією коронавірусу отримав ширші повноваження, і кабінет прем’єр-міністри Віктори Орбани зможе видавати укази.

Окрему стурбованість в Угорщині викликає погроза карання журналістів ув’язненням, якщо репортажі пов’язані з епідемією не відповідатимуть певним вимогам.

У Москві влада запровадила жорсткий карантин для понад 12 мільйонів мешканців російської столиці.

В Австрії уряд у понеділок оголосив, що в крамницях треба буде обов'язково носити медичні маски, хоча Всесвітня організація охорони здоров’я повторила рекомендацію, що медичні маски потрібні насамперед тим, хто хворий, або тим, хто доглядає за хворими.

“Немає даних, які б давали підстави вважати, що масове використання медичних масок населенням приносить якісь позитивні результати. Насправді є причини припускати протилежне - у випадках, коли медичні маски носять не так як треба”, - сказав чільний представник ВООЗ Майк Раян на брифінгу для журналістів у Женеві в Швейцарії.

Дивіться також: Якої допомоги Україні чекати від ЄС, США та Канади у боротьбі зі поширенням КОВІД-19

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG