Спеціальні потреби

Керрі закликав палестинців та ізраїльтян до припинення хвилі насильства


Джон Керрі та Беньямін Нетаньягу
Джон Керрі та Беньямін Нетаньягу

Державний секретар США Джон Керрі попередив, що поточна хвиля насильства між ізраїльтянами і палестинцями може «вийти з-під контролю». Він зробив таку заяву після відвідин регіону, де мав зустріч з лідерами обох сторін.

У середу Керрі сказав, що Сполучені Штати заохочують Ізраїль і палестинців вдати до заходів для зменшення напруження і продемонстрування справжньої відданості розв’язці, яка передбачає співіснування двох держав.

Від вересня в результаті палестинських ножових атак, стрілянини і навмисних автомобільних зіткнень загинуло щонайменше 19 ізраїльтян і американський студент. У той же час у результаті сутичок з ізраїльськими силами безпеки загинуло щонайменше 89 палестинців, включно з чималою кількістю нападників.

У вівторок, під час зустрічі з прем’єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу, Керрі осудив атаки палестинців як тероризм. Проте палестинці кажуть, що причиною хвилі насильства є майже півстолітня окупація і звинувачують ізраїльську владу у застосуванні надмірної сили для придушення заворушень.

Дивіться також: Огляд: У Конгресі оцінювали, що Путін наробив у Сирії

Огляд: У Конгресі оцінювали, що Путін наробив у Сирії, і як його зупинити в Україні. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:00 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG