Спеціальні потреби

Ізраїль продовжує будівництво бар’єру безпеки на Синаї


Будівництво бар’єру безпеки
Будівництво бар’єру безпеки

У пустельному районі на кордоні з Єгиптом Ізраїль будує семиметрової висоти паркан із сталі та колючого дроту. Ізраїльтяни розпочали будівництво два роки тому, але тепер робітники докладають зусиль, щоб закінчити будівництво до кінця цього року.

Бар’єр безпеки має дуже важливе значення для Ізраїлю з часу народного повстання в Єгипті, на хвилі якого торік від влади усунуто багаторічного президента Госні Мубарака.

Єгипетський уряд забрав із Синайського півострова чимало своїх військ, щоб використати їх під час придушення заворушень у своїх містах.

У результаті того, як кажуть ізраїльські командувачі, на Синаї створилася небезпечна ситуація.

Пустельний прикордонний район використовується контрабандистами, переважно бедуїнами, для яких контрабанда тютюнових виробів і наркотиків є частиною повсякденного життя. У 1990-х роках через кордон перевожено жінок для секс-індустрії, а останнім часом чимало іммігрантів, переважно африканців, намагаються дістатися до Ізраїлю в пошуках праці. Шляхи контрабанди дедалі більшою мірою стають частиною інфраструктури тероризму.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG