Спеціальні потреби

Міністр оборони США обговорює в Іраку боротьбу з ІДІЛ


Ештон Картер прибув до Іраку в понеділок з офіційним робочим візитом.

Міністр оборони США Ештон Картер в понеділок прибув до Іраку для переговорів з американськими командирами і лідерами країни щодо шляхів посилення боротьби з бойовиками «Ісламської держави» в Іраку і Сирії.

«Іракська сторона не соромиться просити те, що їм потрібно, - сказав високопоставлений представник Міністерства оборони. - Наші генерали, наші полковники обговорюють це разом з іракцями».

У розмові з кореспондентами в Об'єднаних Арабських Еміратах в суботу, Картер висловив упевненість в тому, що Білий дім схвалить опрацьовані рекомендації.

«Ми прагнемо до прийняття додаткових заходів, - заявив Картер на військово-повітряній базі аль-Дафра в районі Абу-Дабі. - Як в повітрі, так і на землі. Вам слід очікувати, що ми будемо робити додаткові заходи».

Коаліція на чолі з США використовує військово-повітряну базу для здійснення повітряних ударів про позиціях бойовиків «Ісламської держави», а також для розвідувальних операцій.

Візит Картера в регіон проходить на тлі обговорення в США питання про збільшення кіщлькості американських військ в Іраку.

«На мою думку, коли ми говоримо про додаткові можливості, це, зазвичай, означає невелике число додаткових військ, - сказав високопоставлений представник Міністерства оборони. - Але, чесно кажучи, набагато важливішу роль відіграє наявний потенціал і те, чим він нам допоможе».

«Наша присутність на місцях і далі матиме на меті допомогти місцевим силам, а не заміняти їх», - сказав Картер журналістам.

Продивіться також: Допомогти Україні світ може лише до тої міри, до якої вона готова - експерт

Допомогти Україні світ може лише до тої міри, до якої вона готова - експерт. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:57 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG