Спеціальні потреби

У результаті вибуху замінованої машини на південь від Багдада загинуло щонайменше 70 людей


Іракські правоохоронці на місці вибуху
Іракські правоохоронці на місці вибуху

Біля бензоколонки в місті Гілла, що на південь від Багдада, вибухнула замінована вантажна машина, в результаті чого загинуло щонайменше 70 людей. Багато із них – це іранські паломники, які поверталися на батьківщину після участі в шиїтському святі в іракському місті Кербала.

Органи влади запідозрюють, що за вибух відповідальність несе терористичне угруповання «Ісламська держава». В місці інциденту стояло кілька автобусів з паломниками. Французьке інформаційне агентство повідомляє, що на паркувальній площі було щонайменше сім автобусів.

У повідомленнях також говориться, що іракські сили безпеки було приведено до стану готовності на час паломництва шиїтів. Іракські правоохоронці брали до уваги можливість, що паломники будуть об’єктом атаки з боку ісламських екстремістів.

Дивіться також: Що таке День подяки та як його святкують

Що таке День подяки та як його святкують. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:46 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG